Möte 2022-04-06
-
1
Justering
-
2
Godkännande av föredragningslista
-
Information om uppdaterad rutin hot och våld mot förtroendevalda samt kortare utbildning om säkerhet inför valet.
-
Information om arbetet med morgondagens hälso- och sjukvårdsstruktur i Region Halland.
Bilagor
-
Mässling har en särställning bland de sjukdomar som ingår i det svenska barnvaccinationsprogrammet. Mässling har mycket hög smittsamhet och allvarliga följdverkningar för många av de som smittas. Hög vaccinationsgrad krävs och är högt prioriterad nationellt för att ge samhället ett effektivt skydd mot utbrott. Sverige har en vaccinationstäckning mot mässling på 97 %. Globalt finns variationer i täckningsgrad och särskilt i länder med låg socioekonomisk standard. Det finns därför ett något större behov av kompletteringsvaccination hos personer som anländer från andra länder. Slutsatser från tidigare perioder då många flyktingar kommit till Sverige visar att kostnadsfrihet underlättar vaccination. Den aktuella situationen i Ukraina har aktualiserat arbetet med vaccinationskomplettering.
Vaccination av barn är kostnadsfri sedan tidigare. Vaccination mot mässling föreslås nu bli kostnadsfri för alla oavsett ålder i Halland som vid medicinsk bedömning har otillräckligt mässlingsskydd. Beslutet omfattar därmed också asylsökande och de som erbjuds vård på samma sätt som asylsökande.-
102kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
261kb Ladda ner dokument
-
-
6
Svar på initiativärende om framtagande av medicinsk regional riktlinje kring hedersrelaterat våld och förtryck
Sverigedemokraterna Region Halland, Carita Boulwén, Stina Isaksson och Ann-Heléne Djivjak har inkommit med ett initiativärende till Regionstyrelsen om framtagande av medicinsk regional riktlinje kring hedersrelaterat våld och förtryck.
Region Halland har sedan 3 februari 2021 en regionövergripande rutin om arbetet mot våld i nära relationer inkluderat hedersrelaterat våld och förtryck samt en rutin som handlar om hur registrering av arbetet i journalsystemet VAS ska ske. Regionala rutiner i Region Halland motsvarar dokumenthierarkimässigt de regionala medicinska riktlinjerna i Västra Götalandsregionen. Till dessa styrande dokument har det även tagits fram olika stödjande dokument. Region Hallands styrande och stödjande dokument har tagits fram i samverkan med Västra Götalandsregionens kompetenscentrum om våld i nära relationer och är tillgängliga på vårdgivarwebben.
Det anses därmed att Region Halland har en heltäckande regional styrning gällande arbetet mod våld i nära relationer inkluderat hedersrelaterat våld och förtryck.-
86kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
192kb Ladda ner dokument
-
204kb Ladda ner dokument
-
-
Frågeställningar kring hur vi möts och hur vi reser engagerar medarbetare och förtroendevalda. Hittills har det dock saknats en regionövergripande styrning kring möten och resor. Regionkontoret har arbetat fram ett förslag till policy för möten och resor samt en tillhörande riktlinje. Tillsammans ger dokumenten en långsiktig strategisk inriktning och en konkret vägledning i det dagliga arbetet för medarbetare och förtroendevalda. Det övergripande målet är att möten och resor sker på ett hållbart sätt, är kostnadseffektiva och säkra samt bidrar till en effektiv verksamhet och en god arbetsmiljö.
-
104kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
75kb Ladda ner dokument
-
165kb Ladda ner dokument
-
45kb Ladda ner dokument
-
-
Föreligger årsrapport 2021 för regionkontoret, för styrelsens godkännande. Delar av rapporten kommer att upptas i Region Hallands samlade redovisning.
-
85kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
325kb Ladda ner dokument
-
191kb Ladda ner dokument
-
-
Föreligger månadsrapport efter februari för regionkontoret, för styrelsens godkännande.
-
78kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
222kb Ladda ner dokument
-
-
10
Lunch kl 11:45
-
Samhällsutvecklingen 2021 präglades av återhämtning, såväl inom näringsliv som på arbetsmarknad, där arbetslösheten sjönk tillbaka till nivån före pandemin. Hallands starka befolkningstillväxt vittnar om länets attraktivitet. Närheten till starka arbetsmarknader och det egna näringslivets jobbskapande förmåga bidrar till att Halland också fortsätter vara det län med rikets högsta förvärvsgrad. Långvariga strategiska samverkansprojekt inom regional utveckling gav resultat under året. Hallands regionala utvecklingsstrategi (RUS) och Hallands strategi för hållbar tillväxt antogs under 2021.
Den halländska vården har genom pandemin kunnat upprätthålla en hög tillgänglighet. Region Halland är fortsatt bland de tre regioner med bäst tillgänglighet vad gäller nybesök och operation/åtgärd inom specialistsjukvården. Parallellt med bekämpningen av pandemin har vården kunnat utvecklas enligt nationella riktlinjer och den digitala tillgängligheten har ökat.
Från sensommarens lättnader och gradvis öppnande av samhället fick hela Sverige under hösten 2021 återigen uppleva en ny fas och nya förutsättningar i pandemin. För regionerna innebar det bland annat ett omtag i vaccinationsinsatsen, nya restriktioner och en omfattande provtagning. Halland genomförde en framgångsrik vaccinationsinsats mot covid-19 och gav under 2021 ut cirka 612 000 vaccindoser.
En skenande smittspridning orsakade en hårt ansträngd situation i den halländska vården under slutet av året. Halland var den region i Sverige som under 2021 hade i särklass flest bekräftade fall av covid-19 per 100 000 invånare. Grunden till att Halland, trots den höga smittspridningen, har kunnat möta behovet av sjukhusvård ligger bland annat i att Hallands sjukhus under flera år har bedrivit ett systematiskt utvecklingsarbete kopplat till vårdplatser och vårdtid inom slutenvården.
Personalomsättningen är i princip oförändrad från 2020, dock med en ökad sjukfrånvaro till följd av pandemin, där såväl medarbetare som verksamheter har varit hårt belastade. Samtidigt visar medarbetarundersökningen från hösten 2021 ett fortsatt högt medarbetarengagemang inom Region Halland.
Region Hallands bokslut visar ett balanskravsresultat på närmare 1,2 miljarder kronor. Tillfälliga pandemirelaterade statsbidrag står för cirka hälften av överskottet. Det finns flera orsaker till det positiva resultatet, bland annat en välskött ekonomi, pandemirelaterade effekter och högre skatteintäkter. Samtidigt har en lägre efterfrågan och produktion inom vissa verksamheter inneburit lägre kostnader. Den starka ekonomin gör Region Halland väl rustat för att hantera de långsiktiga följderna av pandemin.-
98kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
-
Riktlinje för god ekonomisk hushållning beslutades av Regionstyrelsen 2019-11-20. I avsnittet om Resultathantering finns bland annat följande principer:
- En grundförutsättning för den ekonomiska styrningen är att nämnderna tar ansvar för den från Regionfullmäktige angivna budgetramen.
- Nämnden/styrelsen ska ta ansvar för och tillgodoräknas effekterna av sitt eget agerande (oavsett om nämnden redovisar ett överskott eller underskott).
- Resultathantering sker per nämnd/styrelse och regleras i budgeten året efter räkenskapsåret.
- En plan för att återställa eventuellt underskott inom maximalt tre år efter räkenskapsårets utgång ska tas fram av berörd nämnd/styrelse.
- Över-/underskott inom konkurrensutsatt verksamhet hanteras redovisningsmässigt som en särredovisning av eget kapital.
Utifrån nämndernas motiveringar tillsammans med en helhetsbedömning på Regionkontoret föreslås följande budgetavvikelser för anslagsfinansierade verksamheter resultatbalanseras till 2022 (se kommentarer nedan samt bilaga):- Driftnämnd Hallands sjukhus +19,8 mnkr
- Driftnämnd Psykiatri Halland +1,3 mnkr
- Driftnämnd Ambulans diagnostik och hälsa +6,1 mnkr
- Driftnämnd Regionservice +4,0 mnkr
- Driftnämnd Kultur och skola +4,8 mnkr
- Regionstyrelsens verksamheter +36,3 mnkr
- Totalt +72,3 mnkr
Övriga driftsnämnders anslagsfinansierade över-/underskott föreslås avskrivas.
För konkurrensutsatt verksamhet kvarstår syftet med resultathanteringen via eget kapital, då dessa verksamheter i egen regi redovisningsmässigt ska kunna jämställas med motsvarande verksamheter i privat regi. Följande resultat 2021 förs till tidigare ackumulerade över-/underskott via eget kapital:- Driftnämnd Närsjukvård Halland – Folktandvården +5,4 mnkr
- Driftnämnd Närsjukvård Halland – Vårdval Halland +43,1 mnkr
- Driftnämnd Hallands sjukhus – Vårdval hud +0,7 mnkr
- Driftnämnd Psykiatri Halland – Vårdval psykiatri +7,2 mnkr
- Totalt +56,4 mnkr
Driftnämnd Hallands sjukhus och Driftnämnd Psykiatri Halland behöver fortsätta arbetet med åtgärder för att hantera ackumulerade underskott i vårdval hud (-9,5 mnkr) respektive vårdval psykiatri (-41,8 mnkr).
I beslutad Riktlinjen för god ekonomisk hushållning regleras också ombudgetering av investeringar enligt följande principer:- För beslutade investeringar, som har en budget över flera kalenderår, ombudgeteras regelmässigt medel som ej förbrukats under året över till nästkommande års budget till dess att investeringen är färdigställd. Detta görs under förutsättning att investeringen, beslutad i innevarande års budget, ej har slutförts.
- För årligen återkommande investeringar där medel avsätts regelbundet, sker ingen ombudgetering.
Följande budgetavvikelser i investeringsbudgeten föreslås ombudgeteras till 2022 (se detaljer i bilaga):- Driftnämnd Närsjukvård Halland +8,7 mnkr
- Driftnämnd Ambulans diagnostik och hälsa +44,0 mnkr
- Driftnämnd Regionservice +6,0 mnkr
- Regiongemensamt +21,5 mnkr
- Regionstyrelsens verksamheter +41,7 mnkr
- därav RH Fastighetsförvaltning +28,7 mnkr
- därav RH Systemförvaltning +10,0 mnkr
- därav Regionkontoret +3,0 mnkr - Totalt +121,9 mnkr
-
112kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
21kb Ladda ner dokument
-
18kb Ladda ner dokument
-
77kb Ladda ner dokument
-
119kb Ladda ner dokument
-
Region Hallands bolag står enligt 6 kapitlet 1§ kommunallagen under uppsikt av regionstyrelsen. Regionstyrelsen ska årligen i beslut pröva om regionens bolag bedrivit sin verksamhet på sätt som är förenligt med det fastställda kommunala ändamålet och utförts inom ramen för den kommunala befogenheten.
Om regionstyrelsen finner att ett bolag bedriver verksamhet som inte är förenlig med det fastställda kommunala ändamålet eller strider mot den kommunala befogenheten för bolaget, ska styrelsen lämna förslag till fullmäktige om nödvändiga åtgärder.-
85kb Ladda ner dokument
-
-
Region Hallands resultat för 2022 prognostiseras till 1 025 mnkr vid årets slut, vilket är 611 mnkr bättre än årsbudgeten. När pandemin nu har minskat i aktualitet, så har istället kriget i Ukraina skapat en osäkerhet, om vilka eventuella effekter kriget kan få på regionens verksamhet och ekonomi.
Regionen har haft en fortsatt god tillgänglighet till hälso- och sjukvård. Både inom BUP och Vuxenpsykiatrin har Halland en högre tillgänglighet än riket i genomsnitt, vilket även gäller för primärvården.
Region Hallands totala personalomsättning de senaste 12 månaderna ligger marginellt över målvärdet, den är också något högre jämfört med föregående år. Region Hallands sjukfrånvaro de senaste 12 månaderna ligger på 6,21 procent, vilket är över målvärdet. Sedan februari 2021 har sjukfrånvaron varit i en positiv trend med minskande sjukfrånvaro men i december bröts denna trend och sjukfrånvaron R12 ökar igen, vilket hänger samman med den ökande smittspridningen under december och januari.-
89kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
163kb Ladda ner dokument
-
-
På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Region Halland har PwC genomfört en granskning av regionens målstyrning. Syftet med granskningen har varit att bedöma om Regionstyrelsen och Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Närsjukvården, samt Driftnämnden Psykiatri säkerställer att målstyrningsarbetet bedrivs på ett ändamålsenligt sätt och med tillräcklig intern kontroll.
Revisorernas samlade bedömning är att Regionstyrelsen och Driftnämnderna i allt väsentligt säkerställer att målstyrningsarbetet bedrivs på ett ändamålsenligt sätt, men att den interna kontrollen inte är tillräcklig.-
109kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
99kb Ladda ner dokument
-
661kb Ladda ner dokument
-
-
Revisorerna i Halland har gett PwC i uppdrag att granska kapitalförvaltningen avseende pensionsmedel. Rapporten har skickats till Regionstyrelsen med begäran om svar.
Regionstyrelsens yttrande bifogas.-
78kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
112kb Ladda ner dokument
-
-
17
Paus (15 min)
-
Regionstyrelsen har givit Regionfastigheter uppdraget att genomföra förstudie i syfte att utreda möjligheten att förse dietisterna med nya lokaler i form av en samlad dietistmottagning vid Hallands sjukhus.
Arbetet har löpt som två parallella förstudier; en för sjukhusområdet i Halmstad och en för sjukhusområdet i Varberg.
Förstudierapporten för sjukhusområdet i Varberg förväntas vara klart för återrapportering till sommaren.
Det är begränsade möjligheter till en permanent lösning av lokalfrågan på sjukhusområdet i Halmstad på grund av att detaljplanen för hela sjukhuset inte ännu är fastslagen samt att en lokalförsörjningsplan för området fortfarande är under framtagande.
Avgränsningen har därför varit att lösa lokalfrågan för en samlad dietistmottagning på Hallands Sjukhus Halmstad med en tillfällig paviljongbyggnad i 2 plan.
Då projektkontoret (i byggnad B015) i dag har sina lokaler på den plats dit dietistmottagningen är föreslagen så blir omlokalisering av projektkontoret ett konsekvensprojekt.-
Beslutsförslag Beslut om förstudie till lokaler för Dietistverksamhet, Hallands sjukhus Halmstad.pdf136kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
-
Som ett led i uppdraget med långsiktig lokalförsörjning inom Region Hallands fastighetsbestånd ser Regionfastigheter behov av att, tillsammans med Kungsbacka kommun, arbeta fram ny detaljplan för sjukhusområdet i Kungsbacka. Detta gäller fastigheterna Tölöberg 2, Tölö 1:17 och eventuellt Sågen 11.
Initiering av detta uppdrag sker genom föreslaget plankostnadsavtal som reglerar åtagandet i detta arbete mellan Region Halland och Kungsbacka kommun.-
86kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
-
20
Beslut att genomföra försäljningsprocess av byggnadsbeståndet på f.d. Plönningegymnasiet i Harplinge, Plönninge 1:3 samt 1:4
Regionstyrelsen tog 2019 beslut om att ge Regionfastigheter i uppdrag att förbereda för en försäljning av byggnadsbeståndet på f.d. Plönningegymnasiet i Harplinge. Då Region Halland inte längre har någon egen verksamhet i lokalerna så ska dessa säljas. Regionen är fortsatt angelägen om att värna om Plönninge. Syftet med försäljningen är att värna om att Plönninge fortsatt ska utgöra en god boende-, verksamhets- och livsmiljö på landsbygden.
Därför har nu ett arbete initierats med att ansöka om en fastighetsdelning där fastigheten delas upp i en exploateringsfastighet, en boendefastighet samt en jordbruksfastighet.-
93kb Ladda ner dokument
-
-
21
Beslut att avbryta projektering samt ansökan om bygglov för evakueringslokal för palliativa vårdavdelningen i Falkenberg, Kv. Smeden 10
Med anledning av att den palliativa vårdavdelningen i Falkenberg har varit tvungna att evakuera sin verksamhet från deras ordinarie lokaler så tog Regionstyrelsen i februari 2022 beslut om att påbörja projektering samt att ansöka om bygglov för att uppföra evakueringspaviljonger.
Under projekteringen har det framkommit att de krav som ställs på lokaler för denna typ av verksamhet, ex. luftflöden, gasanläggningar golv etc. är mycket högre än vad som normalt ställs på paviljonger. Detta har fått till följd att paviljongerna inte kommer att kunna vara inflyttningsklara inom utsatt tidplan.
Baserat på tidigare erfarenhet uppskattades tidplanen till 15 veckor från det att beslut togs tills att paviljongerna skulle vara inflyttningsklara. Med anledning av ovan nämnda omständigheter så är ny beräknad tidplan för när inflyttning skulle kunna ske oktober, 2022.
Parallellt med detta arbete pågår också arbetet med säkerställandet av släntens rasrisk. Tidsplanen för detta har tidigarelagts vilket innebär att verksamhetens ordinarie lokaler i byggnad 009 beräknas åter kunna tas i bruk under oktober månad 2022. Detta innebär att Region Halland har möjlighet att undvika en stor investering i paviljonger för en kort period genom att verksamheten flyttar tillbaka till sin ordinarie placering och projektet med paviljongetablering avbryts.-
96kb Ladda ner dokument
-
-
22
Beslut om regelverk för planerad remittering till specialistvård utomlands - Region Hallands initiativ och beslut
Ärenden om kostnader för specialistvård utomlands, är inte uttryckligen reglerat i något reglemente. Den rimliga tolkningen av reglementet för Regionstyrelsen är att det är Hälso- och sjukvårdsstyrelsen respektive Regionstyrelsen som är ansvariga i den aktuella frågan. Kostnader som uppstår i samband med specialistvård utomlands ska belasta remitterande förvaltning. Beslutanderätten är inte delegerad.
Regionkontoret föreslår att Regionstyrelsen uppdrar beslut om specialistvård utomlands – med tillämpning av det regelverk för frågan som Hälso- och sjukvårdsstyrelsen beslutade i september 2011 - Driftnämnden Hallands sjukhus och Driftnämnden Psykiatri Halland.-
96kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
276kb Ladda ner dokument
-
-
23
Godkännande av förslag till regional handlingsplan för Västsverige inom ramen för ett nationellt program för Europeiska socialfonden+ 2021-2027
Region Halland har tillsammans med Västra Götalandsregionen fått erbjudande från regeringen att ta fram en regional handlingsplan för Västsverige inom ramen för ett nationellt program för Europeiska socialfonden+ 2021–2027. Västra Götalandsregionen och Region Halland har tillsammans ansvarat för framtagandet av den regionala handlingsplanen för Västsverige i nära samarbete med ESF-rådet och i dialog med ett antal västsvenska aktörer.
Den regionala handlingsplanen har sin grund i den socioekonomiska analysen och ska spegla de prioriteringar som bland annat beskrivs i Västra Götalands regionala utvecklingsstrategi 2021–2030 samt Regional utvecklingsstrategi för Halland 2035 och Hallands strategi för hållbar tillväxt 2021–2028. I den regionala handlingsplanen för Västsverige förslås insatser kunna göras inom två områden, främja livslångt lärande och uppmuntra aktiv inkludering.
Västsveriges regionala handlingsplan beslutas politiskt i både Region Halland och i Västra Götalandsregionen och förslaget ska överlämnas till ESF-rådet senast den 19 april 2022.-
141kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
399kb Ladda ner dokument
-
-
Processen för revideringen av den regionala infrastrukturplanen har nu kommit till det skede då det är dags att skicka in en preliminär version av planen till Infrastrukturdepartementet.
Planen har varit ute på remiss under hösten och inkomna synpunkter har nu sammanställts och besvarats i en samrådsredogörelse. Vid detta tillfälle får utskotten information om innehåll och justeringar i den preliminära regionala infrastrukturplanen jämfört med remissversionen, samt en kort genomgång av samrådsredogörelsen.-
84kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
408kb Ladda ner dokument
-
-
En årsredovisning 2021 har upprättats för Hallands skogsallmänning, vilket är allmänningens 105:e verksamhetsår. Styrelse för skogsallmänningen är regionstyrelsen och förvaltningen i sin helhet sköts av skogsegendomsdelegationen.
Under året har arbetet med att använda skogsallmänningens tillgångar inom det regionala utvecklingsarbetet ytterligare fördjupats. Under året har två projekt – Skogsbruk i värdtrakter och MTB och cykelledsutveckling igångsatts. Samarbetet med Munkagårdsgymnasiet har också ytterligare fördjupats under året och givit gymnasiet möjligheter att ytterligare utveckla sina utbildningar.
Förvaltningen följer de av styrelsen uppsatta målen och det innebär bland annat en ökad tillgänglighet för allmänheten men också en större tonvikt på miljö- och klimatarbete och att verka för modeller för ett hållbart och ekonomiskt bärkraftigt halländskt skogsbruk och skogsnäring.
Skogsallmänningen har omsatt 17.6 mkr. med ett resultat 7.377 tkr. Skogsegendomsdelegationen föreslår att de medel som står till styrelsens förfogande om 8.028 tkr. disponeras så att 10% av årets resultat (738 tkr) överförs till det bundna kapitalet, 4.100 tkr. delas ut till Region Halland för användande för arbete inom regional utveckling, en avsättning görs på återplanteringskostnader på 2.497 tkr. samt att 693 tkr. förs i ny räkning.-
93kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
-
Förbundsfullmäktige i Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (KSA) beslutade 2022-02-10 om reviderad version av Förbundsordning. Beslutet har föregåtts av en arbetsprocess där medlemmarna, Sveriges regioner, har getts möjlighet att inkomma med synpunkter. Förbundsordningen träder i kraft först efter beslut i samtliga medlemmars Regionfullmäktige.
-
98kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
33kb Ladda ner dokument
-
-
Therese Stoltz och Gustaf Kristensson, Socialdemokraterna, har lämnat in motionen ”Samverkan för fler feriearbeten”. Regionstyrelsens arbetsutskott beslutade att Regionkontoret skulle ta fram ett förslag på svar på motionen.
Motionärerna yrkar på att Region Halland ser över möjligheterna att utöka antalet feriearbeten inom den egna verksamheten, samverkan med andra organisationer för ett breddat utbud av feriearbeten samt att erbjuda feriearbeten även utöver sommarloven.
Region Halland har sedan 1998 erbjudit feriearbeten under sommaren för ungdomar i åldrarna 16–19 år under namnet Framtidskraft. Som ett komplement till Framtidskraft har regionen under hösten 2021 utrett möjligheterna till andra typer av feriearbeten förlagda hos aktörer som regionen samarbetar med samt möjligheten att erbjuda feriearbeten på andra tider av året än sommaren, så som höst- sport- och påsklov.
Redan inför sommaren 2022 har Region Halland för avsikt att samarbeta med nya aktörer såsom Hallands Bildningsförbund samt Visit Halland och har som ambition att inom dessa verksamheter kunna erbjuda feriearbeten inom Region Hallands regi eller i samverkan med Region Halland. Region Halland har även dialog om kommande höst- och påsklovsarbete hos Teater Halland samt länsmuseerna i Varberg och Halmstad.
Alla nämnda insatser är ett steg mot att pröva nya samarbeten under sommaren samt även vid andra tidpunkter på året. Ambitionen är att börja i mindre skala under 2022 för att sedan utvärdera samt introducera fungerande koncept till andra aktörer.
Med hänvisning till att Region Halland har pågående arbete som är i linje med motionärernas yrkanden föreslås att motionen avslås.-
85kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
85kb Ladda ner dokument
-
-
Åke Andersson och Agnes Hulthén från Vänsterpartiet har i en motion yrkat att Region Halland tar fram en plan för hur dess konstinnehav kan användas mer aktivt som hälsoresurs och komma flera hallänningar till del.
-
80kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
-
Anmälan av fattade delegationsbeslut.
-
156kb Ladda ner dokument
-
-
Carita Boulwén (SD) har inkommit med en begäran om entledigande av ledamot i Hallandstrafiken AB samt fyllnadsval av ledamot i Hallandstrafiken AB med anledning av att Lars Björk inte längre representerar Sverigedemokraterna.
-
81kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
103kb Ladda ner dokument
-
-
Förbundsfullmäktige i Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (KSA) beslutade 2022-02-10 om reviderad version av Förbundsordning. Beslutet har föregåtts av en arbetsprocess där medlemmarna, Sveriges regioner, har getts möjlighet att inkomma med synpunkter. Förbundsordningen träder i kraft först efter beslut i samtliga medlemmars Regionfullmäktige.