Möte 2018-09-12
-
Kl 09:05 - 09:10 - Ärende 3 Uppföljning och dialog om regional samverkan och strategiska allianser
Kl 09:10 - 09:30 - Ärende 8 Uppföljning av Region Hallands likabehandlingsarbete 2017
Kl 09:30 - 10:15 - Fika och gruppmöten
Kl 10:15 - 10:30 - Beslutsmöte -
2
Justering 2018
-
3
Godkännande av föredragningslistan 2018
-
Uppföljning och dialog om regional samverkan och strategiska allianser.
-
Anmälan av inkomna och utgående skrivelser
Bilagor
-
72kb Ladda ner dokument
-
87kb Ladda ner dokument
-
660kb Ladda ner dokument
-
196kb Ladda ner dokument
-
271kb Ladda ner dokument
-
88kb Ladda ner dokument
-
54kb Ladda ner dokument
-
422kb Ladda ner dokument
-
463kb Ladda ner dokument
-
753kb Ladda ner dokument
-
368kb Ladda ner dokument
-
-
Anmäles protokoll från
- Arbetsutskottet
- Hälso- och sjukvårdsutskottet
- Tillväxtutskottet
Bilagor
-
750kb Ladda ner dokument
-
301kb Ladda ner dokument
-
921kb Ladda ner dokument
-
538kb Ladda ner dokument
-
457kb Ladda ner dokument
-
487kb Ladda ner dokument
-
697kb Ladda ner dokument
-
Enligt Region Hallands riktlinjer för likabehandling ska förvaltningarnas likabehandlingsarbete följas upp årligen i regionens årsuppföljning. Varje förvaltning har redovisat de aktiviteter som de genomfört under året för att nå de regiongemensamma målen i riktlinjerna inom:
o Arbetsförhållanden
o Rekrytering
o Lön
o Föräldraskap
o Trakasserier/kränkande särbehandling
o Utbildning
Ny arbetsmetod för det systematiska likabehandlingsarbetet har införts i enlighet med ny Diskrimineringslag från januari 2017. Region Hallands nya kompetensförsörjningspolicy genomsyras av ett likabehandlingsperspektiv och könsuppdelad statistik har integrerats i dess uppföljning. Aktiviteter som genomförts under året har gjorts i enlighet med det systematiska arbetsmiljö- och likabehandlingsarbetet inom förvaltningarna, samt utifrån Region Hallands respektive förvaltningarnas målområden och prioriterade aktiviteter för året. Samtliga förvaltningar har redogjort att de genomfört de aktiviteter som planerats för i respektive förvaltnings plan. Kultur- och skolförvaltningen har, förutom de återkommande systematiska aktiviteterna, även haft särskild information och diskussion kring kränkande särbehandling och sexuella trakasserier, samt tydliggjort att det är nolltolerans som gäller för sådant beteende.Bilagor
-
233kb Ladda ner dokument
-
-
Stiftelsen Hallands länsmuseum har i samband med den pågående om- och tillbyggnaden av Halmstads konstmuseum och konstaterat att det föreligger ett mer omfattande renoveringsbehov i befintlig museibyggnad. Man bedömer att det är ekonomisk och verksamhetsmässigt fördelaktigt att göra detta i samband med pågående om- och tillbyggnad.
Stiftelsen har för att finansiera renoveringen sålt fastigheten Kirsten Munk och av köpeskillingen avsatt 20 mnkr. Halmstads kommuns fastighetskontor som ansvarar för renoveringen och ombyggnaden har underhand meddelat att 20 mnkr inte kommer att räcka utan kostnaderna kommer att uppgå till närmare 40 mnkr.
Stiftelsen har därför inkommit med en anhållan till Region Halland om lån på 10 mnkr till renoveringen av Hallands konstmuseum. Resterande 10 mnkr avser stiftelsen att låna från Halmstads kommun.
Samordning av lånevillkoren till stiftelsen sker mellan långivarna Halmstads kommun och Region Halland.
För återbetalning av lån och räntekostnader, förutsätts detta kunna ske inom stiftelsens normala verksamhetsram utan att driftsbidragen från kommunerna och Regionen framöver behöver ökas för att finansiera dessa kostnader.
Halmstads kommun och Region Halland har i diskussion med representanter från Stiftelsen kommit fram till att en rimlig amorteringsplan för lånet bör vara maximalt 50 år. Räntan på lånet bör vara marknadsmässig. Region Hallands och kommunen räntevillkor bör vara likvärdiga. Räntevillkor för utlåning till regionens bolag kan vara vägledande i detta sammanhang, för närvarande uppgår en 5-årig ränta enligt dessa villkor till ca 1,0 -1,5 procent. Avtalsvillkoren ses över vart femte år.
Den pågående om- och tillbyggnaden finansieras enligt tidigare beslut av Region Halland och Halmstads kommun med investeringsbidrag om 20 mnkr resp 30 mnkr.-
228kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
297kb Ladda ner dokument
-
-
10
Förstudie gällande lokalbehov på sjukhusområdet i Halmstad till följd av större utrustningsinvesteringar, fastighet Ekan 15
Driftnämnden Hallands Sjukhus och Driftnämnden Ambulans Diagnostik och Hälsa behöver ett utredningsunderlag för att kunna ta beslut gällande utökat lokalbehov till följd av ett antal större utrustningsinvesteringar såsom PET/CT och Gammakameror samt ny utrustning inom PCI-verksamhet. Angränsande verksamheter såsom klinisk fysiologi, bakteriologiskt lab eller andra verksamheter kan komma att beröras i förstudien. Förstudien ska även beakta hur verksamheten ska fungera på ett patientsäkert och för tillgängligheten lämpligt sätt när utbytet ska ske.
-
697kb Ladda ner dokument
-
-
Strategisk grupp har enigt ställt sig bakom förslaget gällande Överenskommelse om trygg och effektiv utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Halland (gäller fr o m 2018-11-01) som överlämnades till politisk styrgrupp den 25 april 2018.
Den av Kommunberedningen tillsatta politiska styrgruppen beslutade den 7 maj 2018:
• att godkänna och verka för att Överenskommelse om trygg och effektiv utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Halland ska gälla fr o m 2018-11-01 enligt förslag.-
232kb Ladda ner dokument
-
-
Projektet AIWay Halland är en naturlig följd av att Region Halland och Högskolan i Halmstad (HH) tillsammans med samverkanspartner byggt en helt unik struktur för hantering av data. Det är en sammanhållen plattform av ett stort antal datakällor som möjliggör analys med individen i fokus. Detta ligger till grund för möjlighet till innovationer som stödjer individbaserad och hållbar hälsa. Förutsättningarna i Halland ligger därför helt i linje med de slutsatserna i Vinnovas rapport som fastställer att tillgång till data är avgörande för att stärka tillväxt inom AI-området. Regionen prioriterar hälsoinnovation både ur ett tillväxt- som ett hälsoperspektiv. Högskolan i Halmstad har hälsoinnovation som ett av sina profilområden och bedriver en betydande forskning kring AI. Näringslivet ser potentialen och vill gärna engagera sig. Dessutom finns innovationsstödjande aktörer inom regionen med lång erfarenhet av att driva hälsoinnovationsprojekt i samverkan. Tiden är därför mogen att växla upp innovationsarbetet inom Hälsoinnovation och ansöka om att bli ett Vinnväxtinitiativ. Vinnväxt är en tävling där regioner kan få finansiering för långsiktiga (10-åriga) innovationsinitiativ. Initiativen ska fokusera på ett tillväxtområde där de har förutsättningar att nå internationell framgång. AIWay Halland kommer arbeta med forskning och utveckling inom individbaserad hälso- och sjukvård och skapar en spets inom området Hälsoinnovation som är gynnsamt för att skapa konkurrensfördelar för regionen och dess näringsliv. Som utpekat Vinnväxtinitiativ skapas nya möjligheter till samarbeten och regionens synlighet ökar, vilket ger effekter på förmågan att dra till oss talanger, kompetens och företag inom detta viktiga område.
-
286kb Ladda ner dokument
Bilagor
-