Möte 2020-11-26
-
1
Justering
-
2
Godkännande av föredragningslista
-
Bifogade skrivelser och protokollsutdrag anmäls.
Bilagor
-
298kb Ladda ner dokument
-
319kb Ladda ner dokument
-
527kb Ladda ner dokument
-
529kb Ladda ner dokument
-
-
I enlighet med nämndens delegationsordning har respektive områdeschef rätt att teckna avtal under direktupphandlingsgränsen inom respektive verksamhetsområde. Beslut enligt förteckning anmäls.
-
Enligt nämndens delegationsordning har upphandlingschefen behörighet/delegation att föra Region Hallands talan vid domstol och myndigheter i upphandlingsärenden.
Överprövningsärenden enligt förteckning anmäls.
-
Månadsrapport 10/2020, för period t o m oktober 2020, redovisas. Beslutad uppföljningsrapport överlämnas till Regionkontoret.
Bilagor
-
520kb Ladda ner dokument
-
-
Med anledning av att Regionupphandling flyttar organisatoriskt från Driftnämnden Regionservices ansvarsområde till Regionstyrelsens föreslås en justering av nämndens delegationsordning.
Bilagor
-
29kb Ladda ner dokument
-
-
Resultat från medarbetarundersökning 2020 redovisas.
-
I Kommunallagen regleras nämndens ansvar för den interna kontrollen. Det är respektive nämnd som har det yttersta ansvaret för att utforma en god intern kontroll. I detta ansvar ligger att utifrån principerna för den interna kontrollen fastställa rutiner för planering och rapportering av internkontrollarbetet.
Inför fastställande av Internkontrollplan för 2021 bereder Driftnämnden ärendet i flera steg. Förvaltningens samtliga avdelningar genomför SWOT-analyser som har utgjort grunden för förvaltningens samlade riskanalys.
Nämndens arbetsutskott samt Driftnämnden som helhet bereder ärendet i två steg. Vid sammanträde i oktober valde nämnden intressanta riskområden som har beretts vidare.
Vid dagens sammanträde redovisas valda områden i en "Riskanalys med bedömning". Vid sammanträdet redovisas också förslag till Internkontrollplan 2021.
-
I ”Prioritering och resursfördelning utifrån Regionfullmäktiges beslut om mål och budget 2018 och plan 2019-2020” gav Regionstyrelsen bland annat ett särskilt prioriterat uppdrag till Driftnämnden för Regionservice (RGS). Inom ramen för prioriteringen Minska kostnadsutvecklingstakten för hela hälso- och sjukvården ska RGS standardisera tjänsteutförandet. Standardiseringen syftade till att skapa förutsättningar för en utvecklad tjänsteleverans med ökad kostnadseffektivitet och styrbarhet för berörda parter och med en transparent prissättning för hela verksamheten. Förvaltningschefen uppmärksammar nämnden på att RGS samtliga leveransområden som skulle varit standardiserade till ingången av 2022 inte kan fullföljas utan försening. RGS äger inte längre förutsättningarna att fullfölja sitt uppdrag som planerat.
Bilagor
-
184kb Ladda ner dokument
-
-
Verksamhetsplaneringen syftar till att på ett strukturerat sätt få fram vad verksamheten ska prioritera under kommande planperiod. Planeringen kopplar den kortsiktiga verksamhetsstyrningen med de långsiktiga strategierna och visionen. En samlad verksamhetsplanering är ett styrverktyg som ska ge god kontroll över resurser, resultat och prioriteringar i verksamheten. För den enskilde medarbetaren ger verksamhetsplaneringen en förståelse för vad som är prioriterat och placerar varje medarbetare i ett sammanhang. Varje organisatorisk nivå ska ha möjlighet och befogenhet att genomföra planerings- och uppföljningsarbetet baserat på dess förutsättningar och uppdrag. En systematisk dialog som innebär kontinuerliga och strukturerade samtal om vision, strategier, förhållningssätt, planer och resultat syftar till att skapa gemensamma bilder, förståelse och goda relationer. Verksamhetsplanering utgår ifrån Mål och Budget och består av två delar:
- Målstyrning för att säkra utvecklingen av verksamheten, politiska prioriteringar, fokusområden, uppdrag samt verksamhetens egna utvecklingsområden.
- Kvalitetsstyrning för att säkra genomförandet av verksamhetens grunduppdrag, lagar och föreskrifter, reglementen samt övriga styrdokument.
Verksamhetsplanen inkluderar Arbetsmiljöplan 2021 samt Internkontrollplan 2021.
Vid Driftnämndens sammanträde i augusti lämnades en första information. Vid sammanträden i september och oktober fortsatte diskussionen inför beslut vid dagens sammanträde.
Bilagor
-
616kb Ladda ner dokument
-
Planeringsanalysen syftar till att beskriva utmaningar och möjligheter åren 2022 till 2025 och är nämndens inspel till "Analys av nuläge och förutsättningar" i Planeringsprocessen 2022.
Vid Driftnämndens sammanträde i augusti påbörjades arbetsordningen för nämndens inspel. Nämnden beslutade att fortsätta diskussionen vid nämndens sammanträde i september och oktober.
Vid dagens sammanträde ger Driftnämnden slutligt inspel inför beslut.
-
Driftnämnden Regionservice har getts möjlighet att lämna remissvar. Vid nämndens sammanträde diskuteras förslaget.
Bilagor
-
536kb Ladda ner dokument
-
-
Arbetsutskottet informerar om:
- Sammanträdesdagar 2021
- Planering inför ev. studiebesök 2021