Möte 2020-09-30
-
1
Justering
-
2
Godkännande av föredragningslista
-
Bifogade skrivelser och protokollsutdrag anmäls.
Bilagor
-
148kb Ladda ner dokument
-
165kb Ladda ner dokument
-
473kb Ladda ner dokument
-
544kb Ladda ner dokument
-
-
I enlighet med nämndens delegationsordning har respektive områdeschef rätt att teckna avtal under direktupphandlingsgränsen inom respektive verksamhetsområde. Beslut enligt förteckning anmäls.
-
Enligt nämndens delegationsordning har upphandlingschefen behörighet/delegation att föra Region Hallands talan vid domstol och myndigheter i upphandlingsärenden.
Överprövningsärenden enligt förteckning anmäls.
-
Uppföljningsrapport 2/2020, för period t o m augusti månad år 2020, redovisas. Beslutad uppföljningsrapport ska lämnas till Regionkontoret senast den 9 oktober.
Bilagor
-
556kb Ladda ner dokument
-
-
Kommunallagen reglerar nämndernas ansvar för den interna kontrollen. Det är respektive nämnd som har det yttersta ansvaret för att utforma en god intern kontroll. I detta ansvar ligger att utifrån principerna för den interna kontrollen fastställa rutiner för planering och rapportering av internkontrollarbetet. I december 2019 godkände Driftnämnden Regionservice internkontrollplan för Regionservice för år 2020. Uppföljning av internkontrollen ska göras i samband med UR1, UR2 samt i samband med årsrapporten. Uppföljning av internkontrollplan 2/2020 redovisas.
-
Verksamhetsplaneringen syftar till att på ett strukturerat sätt få fram vad verksamheten ska prioritera under kommande planperiod. Planeringen kopplar den kortsiktiga verksamhetsstyrningen med de långsiktiga strategierna och visionen. En samlad verksamhetsplanering är ett styrverktyg som ska ge god kontroll över resurser, resultat och prioriteringar i verksamheten. För den enskilde medarbetaren ger verksamhetsplaneringen en förståelse för vad som är prioriterat och placerar varje medarbetare i ett sammanhang. Varje organisatorisk nivå ska ha möjlighet och befogenhet att genomföra planerings- och uppföljningsarbetet baserat på dess förutsättningar och uppdrag. En systematisk dialog som innebär kontinuerliga och strukturerade samtal om vision, strategier, förhållningssätt, planer och resultat syftar till att skapa gemensamma bilder, förståelse och goda relationer. Verksamhetsplanering utgår ifrån Mål och Budget och består av två delar:
- Målstyrning för att säkra utvecklingen av verksamheten, politiska prioriteringar, fokusområden, uppdrag samt verksamhetens egna utvecklingsområden.
- Kvalitetsstyrning för att säkra genomförandet av verksamhetens grunduppdrag, lagar och föreskrifter, reglementen samt övriga styrdokument.
Vid Driftnämndens sammanträde i augusti lämnas en första information. Vid dagens sammanträde fortsätter diskussionen inför beslut vid nämndens sammanträde i november.
Bilagor
-
99kb Ladda ner dokument
-
Planeringsanalysen syftar till att beskriva utmaningar och möjligheter åren 2022 till 2025 och är nämndens inspel till "Analys av nuläge och förutsättningar" i Planeringsprocessen 2022.
Vid Driftnämndens sammanträde i augusti påbörjades arbetsordningen för nämndens inspel. Nämnden beslutade att fortsätta diskussionen vid nämndens sammanträde i september. Vidare diskuteras innehållet i nu gällande planeringsanalys (åren 2021-2024).
Bilagor
-
97kb Ladda ner dokument
-
-
Hallands region- och kommunchefer har beslutat att samverkan ska ske inom upphandling i Halland. Ett av områdena är livsmedel, vilket årligen omsätter ca 215 miljoner SEK/år.
För att öka förutsättningarna för att ställa effektiva kvalitets- hållbarhets- och djurskyddskrav på livsmedel och samtidigt vara ekonomiskt hållbart är det viktigt att det finns ett politiskt stöd för att upphandla dessa produkter.
Livsmedelsnätverket i Halland (Hallands kommuner och Region Halland) har arbetat fram gemensamma principer som bestämmer långsiktig inriktning gällande livsmedelsval inom de offentliga måltiderna.
Arbetsgruppen för Livsmedelsnätverket i Halland presenterade sitt förslag till Upphandlingssamverkan inom området ”Gemensamma principer för inköp av livsmedel i Halland” för Chefsgrupp Halland 4 december 2019. Samtliga kommuner och region var överens om innehållet i styrdokumentet.
Regionstyrelsen önskar Driftnämndens yttrande över redovisat förslag till Upphandlingssamverkan.
Bilagor
-
99kb Ladda ner dokument
-
260kb Ladda ner dokument
-
-
Arbetsutskottet informerar om:
- Ändrade sammanträdesdagar oktober - DN 201027, DN:AU 201019
- Remiss "Regional utvecklingsstrategi för Halland – Bästa livsplatsen 2035".
- Nämndsdialog den 8 december.
-
En stående punkt på dagordningen vid Driftnämndens sammanträden är att förvaltningschefen lämnar information från förvaltningens pågående verksamhet.
Förvaltningschefen informerar om:
- Beslutsavsikt: Regionupphandling från Regionservice till Regionkontoret
- Lednings- och styrningsprinciper
- Aktuellt läge/Beredskap – Covid-19
- Standardiseringsprojektet