Möte 2021-04-07
-
1
Justering
-
2
Godkännande av föredragningslistan
-
Bilagor
-
136kb Ladda ner dokument
-
131kb Ladda ner dokument
-
141kb Ladda ner dokument
-
140kb Ladda ner dokument
-
140kb Ladda ner dokument
-
121kb Ladda ner dokument
-
131kb Ladda ner dokument
-
134kb Ladda ner dokument
-
126kb Ladda ner dokument
-
131kb Ladda ner dokument
-
130kb Ladda ner dokument
-
309kb Ladda ner dokument
-
-
Psykiatrin Halland behöver göra en del lokalförändringar inom befintlig vårdavdelning och akutmottagning vid psykiatrin i Varberg för att kunna säkerställa verksamhetens behov.
Bilagor
-
119kb Ladda ner dokument
-
-
I förvaltningens verksamhetsplan finns uppdraget att utveckla den rättspsykiatriska vården (LRV) enligt framtaget förslag. Nämnden får en lägesrapport kring arbetet
-
I förvaltningens verksamhetsplan finns uppdraget att utveckla verksamheten för Läkemedelsassisterad rehabilitering vid opiatberoende (LARO)
Nämnden får en lägesrapport kring arbetet
-
Förvaltningen har initierat en utredning av befintligt hembesöksteam inom den vuxenpsykiatriska heldygnsvården. Utredningen ska bland annat undersöka potential och möjligheter till utvecklat arbete framöver.
Nämnden får en lägesrapport av arbetet.
-
Den 1 april 2021 startades en ny organisation för att kunna omhänderta barn och unga med psykiska besvär. Modellen ska bidra till att omhänderta barn och unga med psykiska ohälsa på rätt vårdnivå, i rätt tid och på ett jämlikt sätt.
Modellen består dels av verksamheten "En väg in - kontaktcenter barn och ungas psykiska hälsa Halland" dit man som ung patient eller förälder kan ringa och få råd eller hjälp att hamna rätt i vården. Ett nummer, en väg in till vården.
Samt de två mottagningarna "Barn och ungas psykiska hälsa Halmstad" och "Barn och ungas psykiska hälsa Kungsbacka" där barn och unga med lindriga eller måttliga besvär kommer omhändertas.
Modellen är ett komplement till ordinarie BUP-mottagningar.
Nämnden får en rapport kring uppstarten.
-
Ett prioriterat område i förvaltningens verksamhetsplan är att förbättra tillgängligheten inom BUP. Arbete fortgår kontinuerligt. Nämnden får en lägesrapport kring arbetet.
-
Förvaltningen har initierat en kommunikationsutveckling för att kunna arbeta mer ändamålsenligt och effektivt med kommunikation framöver.
Nämnden får en lägesrapport kring arbetet.
-
Nämnden får en lägesrapport kring de olika IT- och digitaliseringsfrågor som är aktuella.
-
I en motion till Regionfullmäktige daterad 2020 06-15 ” angående Peer support” föreslog
Lena Ludvigsson, Vänsterpartiet Halland, att Peer support som arbetssätt införs på
samtliga heldygnsavdelningar inom psykiatrin där det är relevant. Motionen avslogs i Regionfullmäktige med motiveringen att "Ett beslut om införande av Peer Support som arbetssätt bör utredas och beslutas inom den verksamhet som ska omhänderta frågan, i detta fall inom Psykiatrins nämnd och förvaltning. Regionkontorets bedömning är därmed att motionen bör avslås..Driftnämndens inriktning i motionssvaret var att ställa sig positiv till Peer Support som koncept men att ett eventuellt införande behöver föregås av en utredning från förvaltningen där verksamhetens behov och förutsättningar omhändertas, samt att en långsiktig finansiering avseende Peer Support säkerställs.
-
- Förvaltningschefen informerar
- Verksamhetscheferna informerar
- Aktuell covid-19 information