Det finns ingen information att visa
Inget protokoll har publicerats
Justering 2020
Godkännande av föredragningslistan 2020
Karin Back, utvecklingsstrateg Halmstad Kommun är inbjuden till nämndsmötet för dialog kring Barns rättigheter
Förslaget till det som ska bli Hallands kulturstrategi och kulturplan 2021–2024 är ute på öppen remiss. Alla är välkomna att lämna synpunkter på hela eller delar av planen.
Hallands kulturstrategi och kulturplan 2021–2024 är ett tvådelat dokument. I den första delen beskrivs övergripande strategier för att uppnå regionala och nationella mål. Här beskrivs de kulturpolitiska utgångspunkterna, hur de är länkade till den regionala utvecklingsstrategin Halland – bästa livsplatsen 2035, samt vilka utvecklingsområden Region Halland och kommunerna har prioriterat för samverkan. Vidare beskrivs Regionsamverkan Sydsverige som är ett strategiskt och operativt samarbete mellan de sex sydligaste regionerna i Sverige. I den andra delen, som utgör Hallands kulturplan 2021–2024, beskrivs vilka utvecklingsmöjligheter som identifierats och prioriterats för perioden. Kulturplanensutvecklingsområden och utvecklingsmöjligheter presenteras från A till Ö. Kulturplanen är tydligt beskrivande eftersom tydliga prioriteringar och målsättningar skapar handlings-och genomförandekraft. Förslaget till ny strategi/plan bifogas i ärendet. Yttrandet skall vara inne den 15/8. Vid junisammanträdet förs en diskussion kring nämndes yttrande. Läsanvisning: vid genomläsning fokusera gärna fram för allt på introduktion, likvärdig tillgång till kultur, samverkan med kommunerna, barns och ungas rätt till kultur, folkbildning och idéburna organisationer, kultur och hälsa, kultur och samhällsbyggnad. Utifrån nämndens diskussion på sammanträdet i juni tar tjänstepersonerna fram ett förslag till yttrande som beslutas av ordförande enligt nämndens delegationsordning.
Bilagor
Lokala nämnden i Halmstad har fått handlingar enligt rubricerad rubrik för kännedom. Nämnden arbetar med hållbar utveckling och insatser som syftar till att utjämna hälsoskillnader bland annat för att främja socialt hållbara mötesplatser, boende, livsmiljöer och livsvillkor. Nämnden bidrar gärna med några förslag in i processen utifrån nämndens samlade erfarenheter och perspektiv.
Bilagor