Möte 2020-02-06
-
1
Fastställande av dagordning
-
2
Val av justerare
-
Bilagor
-
361kb Ladda ner dokument
-
995kb Ladda ner dokument
-
991kb Ladda ner dokument
-
358kb Ladda ner dokument
-
-
Närsjukvården Halland redovisar ett positivt helårsresultat på 3,8 Mkr, vilket är bättre än budget och prognos. Verksamheternas kostnader för köpt vård ökar i förhållande till föregående år, medan kostnaderna för inhyrd kompetens (läkare) minskar för tredje året i rad till 17,3 mnkr.
Personalomsättningen och sjukfrånvaron har under året minskat något i förvaltningen jämfört med 2018.
För vårdcentralerna har den nya professionsneutrala vårdgarantin, som trädde i kraft vid årsskiftet, varit en viktig fråga och ställt krav på nya arbetssätt. Även arbetet i samverkan med Hallands sjukhus och kommunerna, för att säkra trygg och effektiv utskrivning från slutenvården, har inneburit nya arbetssätt och rutiner. Besöken har ökat till alla professioner, utom sjuksköterskor, där en minskning ses med cirka 15 %. Den patientavgift som infördes vid årsskiftet för de här besöken är en bidragande orsak. Utveckling av antalet listade har varit negativ under vår och sommar, men visar en positiv trend under årets sista månader. För att öka tillgängligheten och möta invånarnas behov och förväntningar gjordes under hösten extra satsningar, bland annat startade olika former av drop-in och antalet bokningsbara tider via webben ökades.
För Folktandvården har det strategiska arbetet kring kompetensförsörjning, som startade under föregående år, fortsatt. Arbetet med nya reviderade vårdprogram för både barn och vuxna har blivit klart och implementering pågår. De nya vårdprogrammen innebär att friska patienter kommer att kallas mera sällan vilket frigör tid för omhändertagande av patienter med större vårdbehov.
-
Enligt Arbetsgivarpolitiska riktlinjer för lönebildning inom Region Halland fastställda av LsAU 2008-02-05, ska Driftnämnden Närsjukvård ansvara för att en årlig löneöversyn genomförs inom sin egen förvaltning och besluta om en lönestrategi årligen.
Förvaltningschefen ansvarar för att genomföra löneöversyn utifrån gällande löneavtal, regionens beslutade inriktningar, driftnämndens lönestrategi och eventuella riktlinjer från driftnämndens arbetsutskott. Löneöversynen görs med utgångspunkt i arbetsgivarpolitiska riktlinjer för lönebildning med mera fastställda av landstingsstyrelsens arbetsutskott 2008-02-05, Principer för långsiktig lönebildning 2019-2021 i Region Halland samt Inriktning av löneöversyn 2020.
-
257kb Ladda ner dokument
Bilagor
-
419kb Ladda ner dokument
-
-
7
Angående motion om ”Väl fungerande brukarinflytande, en grundförutsättning för förflyttning till den nära vården”
I en motion föreslår Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet nya strukturer för patient- och brukarinflytande inom Region Halland.
Region Halland saknar övergripande strukturer inom detta viktiga område varför Driftnämnden Närsjukvård välkomnar motionen och föreslår att den övergripande inriktningen bifalls. De mer detaljerade yrkandena som också ingår i motionen ses som konkretiseringar av det första yrkandets förslag och bör därför anses besvarade.
Bilagor
-
283kb Ladda ner dokument
-
8
Diskussion kring familjecentraler
-
9
Aktuell information