Möte 2018-06-04
-
1
Justering 2018
-
2
Godkännande av föredragningslista 2018
-
Laholmsnämnden beslutade vid sammanträdet den 2018-02-16 §7 att lokala nämnders gemensamma kunskapsunderlag inför mål och budget 2020 ska fokusera på mångbesökare i vården. Syftet med kunskapsunderlaget är att belysa hur samhällets aktörer kan arbeta för att främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa hos unga för att undvika att de på grund av psykosocial problematik blir mångbesökare inom hälso- och sjukvården senare i livet.
Lokala nämnders tjänstepersoner har på uppdrag av nämnderna arbetat fram ett kunskapsunderlag. Underlaget lämnas över till Regionstyrelsen i september 2018.Bilagor
-
242kb Ladda ner dokument
-
298kb Ladda ner dokument
-
225kb Ladda ner dokument
-
-
Enligt förvaltningens uppdrag ska Laholmsnämnden synliggöra barnperspektivet i de beslut som fattas samt i den verksamhet nämnden medverkar i. Detta framgår även av nämndens verksamhetsplan.
Barnperspektivet har alltid tagits i beaktning vid samtliga beslut som nämnden har fattat. Nu har även en strukturerad metod för konskevensanalys har tagits fram som ska användas när nämnden fattar sina beslut.Bilagor
-
222kb Ladda ner dokument
-
230kb Ladda ner dokument
-
-
Vid sammanträdet redovisas och diskuteras Laholmsnämndens Genomförda och planerade aktiviteter 2018.
Genomförda aktiviteter 2018-04-24 - 2018-06-04
- Länspresidiet Hylte 7 maj
- Dialogmöte med Socialnämnden 15 maj
- Dialogmöte med regionstyrelsens utskott 22 maj
- Arbetsförmedlingen - Hälsofrämjande etableringsprojekt 22 maj
- Samverkansberedning barn och unga 23 maj
- Almedalsveckan 4-7 juli
Planerade aktiviteter 2018-06-05 - 2018-08-27
---------------
-
Lars Bäcklund, projektledare på avdelningen för social hållbarhet är inbjuden till nämndsmötet för att återrapportera om VGR och FGTE, han tar även med sig kollegan Håkan Cajander.
-
Syftet med verksamhetsinriktningen är att peka ut nämndens inriktning och prioriterade områden under 2019. Förvaltningen har utifrån nämndens inriktning bearbetat verksamhetsplanen med utgångspunkt i nämndens uppdrag och tilldelade mål för att öka förvaltningens leveransförmåga.
Vid sammanträdet presenteras förvaltningens förslag på genomförande av verksamhetsinriktningen med utgångspunkt i nämndens beslutade inriktning.Bilagor
-
343kb Ladda ner dokument
-
224kb Ladda ner dokument
-
-
Syftet att teckna en överenskommelse är att skapa förutsättningar för ett långsiktigt och hållbart arbete med utgångspunkt i en gemensam målsättning. Samverkansöverenskommelsen ska bidra till en samsyn om vad som behöver göras för att Laholm ska bli ett socialt hållbart samhälle. Effektiviteten ökar när aktörers kunskaper samordnas och de därefter samhandlar. Avtalet säkrar den samverkan som finns mellan Laholms kommun och Laholmsnämnden, Region Halland.
Bilagor
-
308kb Ladda ner dokument
-
-
Detaljplanen syftar till att utvidga befintligt verksamhetsområde och skapa större sammanhängande industrifastigheter där olika typer av verksamheter kan byggas ut. I förlängningen ska verksamhetsområdet kunna expandera söderut. Planlagda centrumfastigheter syftar till att kunna komplettera industrifastigheterna med exempelvis lunchrestauranger samt fungera som ett avgränsande bullerskydd gentemot bostäder direkt öster om planområdet.
Inom centrumfastigheterna tillåts verksamheter så som butiker, restauranger, kontor, gym vuxenutbildningar, hotell, vandrarhem, enklare former av sjuk- och hälsovård. Sträckningen där Tippvägen idag går planläggs som parkmark med möjligheten att uppföra gång- och cykelväg. Gång- och cykelvägen ansluter till Mellbystrand via en befintlig vägtunnel under E6. Längs med den östra plangränsen planläggs mark för natur som även ska tillgodose behovet av att samla upp och fördröja dagvatten genom att en dagvattendamm anläggs. Inom naturmarken, utmed den södra plangränsen, ligger en biotopskyddad märgelgrav. De allmänna vägarna planläggs som industrigator, med möjlighet att uppföra dagvattendiken utmed sidorna. Övriga vägar och parkeringsplatser som behövs vid fastighetsindelning av industrifastigheter kommer att byggas ut inom kvartersmark.Bilagor
-
Enligt 6 kapitlet § 37 samt 7 kapitlet § 5 i Kommunallagen kan nämnd delegera till utskott, ledamot eller anställd i kommunen att fatta beslut på nämndens vägnar. Beslut som fattas enligt delegationsordningen ska anmälas till nämnden och redovisas skriftligen till detta ärende.
-
I de lokala nämndernas uppdrag ingår bland annat att de ska bidra till utveckling av hälsans bestämningsfaktorer i samhället, för en jämlik och positiv hälsoutveckling. Detta uppdrag genomförs på flera olika sätt, varav det ena är att nämnden i vissa fall finansierar eller delfinansierar olika evenemang och projekt som bidrar till en jämlik och positiv hälsoutveckling.
Laholmsnämnden har hittills inte använt en enhetlig blankett när ansökan om bidrag inkommit till nämnden. För att underlätta handläggningen och beslutsfattandet av sådana ärenden har Laholmsnämndens tjänstemän tagit fram ett utkast till ansökningsblankett. Förslaget är att när en förening eller annan samhällsaktör önskar att ansöka om bidrag av Laholmsnämnden ska denna blankett användas.Bilagor
-
222kb Ladda ner dokument
-
-
Information lämnas från:
- Information från Länspresidiet 7 maj i Hylte
- Information från dialogmötet med Socialnämnden 15 maj
- Information från dialogmötet med regionstyrelsens utskott 22 maj
-
Info om SON, BUN och KUN och LN:s ledningsgruppsträff den 23 maj
-
Våld i nära relationer - Janet
-
Info om Paradigm - Felicia
-
Planering av dialoger med äldre - Felicia
-
Följande inkomna skrivelser anmäls till protokollet:
Bilagor
-
254kb Ladda ner dokument
-
309kb Ladda ner dokument
-
85kb Ladda ner dokument
-
167kb Ladda ner dokument
-
103kb Ladda ner dokument