Möte 2019-03-11
-
1
Justering
-
2
Godkännande av föredragningslistan
-
Extern gäst kl 13:00-13:45
Bilagor
-
Laholmsnämnden och Laholms kommun har antagit en samverkansöverenskommelse för att stärka den samverkan som redan finns och skapa förutsättningar för ett socialt hållbart samhälle. Laholmsnämnden samverkar bland annat genom att ingå i den framtagna samverkansstrukturen, och dess nuvarande resursgrupper, samt genom att vara en aktiv remissinstans i kommunens samhällsplaneringsarbete.
-
244kb Ladda ner dokument
-
-
Region Halland har under 2018 tilldelats statsbidrag om 300 000 kronor från Delegation mot Segregation (DELMOS) för att arbeta för ökad inkludering. Syftet med bidraget var att skapa förutsättningar för att genomföra en sektorsövergripande kartläggning och nulägesanalys inom området.
Under hösten har arbetet med nulägesanalysen genomförts genom två parallella processer. Dels genom en genomlysning av aktuella och pågående arbeten med fokus på kartläggning och analys av barn och ungas livsvillkor och hälsa. Dels genom en dialogprocess där arbetsgruppen fört dialog med både målgruppen och verksamhetsrepresentanter runt om i Halland.
Lokala nämnder har bidragit till detta arbete med lokala kontaktytor och som stöd i samband med dialogprocessen.
Resultatet av analysen presenterades i en slutrapport med plan för fortsatt arbete och överlämnades till DELMOS den 31 januari.-
227kb Ladda ner dokument
-
-
Lokala nämnder har ett uppdrag från regionstyrelsen att bidra med ett gemensamt kunskapsunderlag i mål och budgetarbetet. Utgångspunkten i kunskapsunderlaget ska vara de behov och samhällsutmaningar som lokala nämnder gemensamt identifierar inom ramen för sitt uppdrag. De senaste årens kunskapsunderlag har fokuserat på frågan om ungas psykiska hälsa utifrån olika perspektiv. Bakgrunden till det har varit de många signalerna om en ökande psykisk ohälsa hos målgruppen. Inför mål och budget 2020 valde nämnderna att undersöka kopplingen mellan mångbesökare i närsjukvården och psykosociala faktorer under barn- och ungdomsåren. Resultatet av den forsknings- och kunskapsöversikt som genomfördes visade på en stark koppling mellan tidiga uppväxtvillkor och mångbesökare i närsjukvården. Parallellt med forsknings- och kunskapsöversikten påbörjades också ett arbete med en fördjupad analys med utgångspunkt i Region Hallands olika datalager. Den fördjupade analysen genererade ett antal intressanta frågor och fynd att arbeta vidare med. När länspresidiet sammanträdde i januari diskuterades fokusområde för kunskapsunderlaget inför mål och budget 2021. Länspresidiet enades om att föreslå att fortsätta arbetet med den fördjupade analysen och genom det utforska vad frågan om ungas psykiska ohälsa innebär i Region Hallands hälso- och sjukvårdssystem.
-
253kb Ladda ner dokument
-
-
Information lämnas om:
-
Revision
-
Mötestider, ändringar 2019 - Maj-mötet blir 13 maj och förlängs 9.00-15.00
-
1 mars, Konferens Barnkonventionen som lag (Varberg) samt information om konventionen
-
4 mars Föreläsning om munhälsa
-
6 mars, Konferens Samverkan barn och unga
-
21 mars, Konferens LUPP (Laholm)
-
28-29 mars Utvecklingsdagar Lokala nämnder (Falkenberg)
-
4-5 april Synapsen, ledarskapsdagar (Tylösand)
-
5 april, Glokala Sverige (Laholm), ökad kunskap om Agenda 2030
-
20 maj Samverkansberedning, Hälsa på lika villkor – spridningsseminarium
Bilagor
-
53kb Ladda ner dokument
-
172kb Ladda ner dokument
-
360kb Ladda ner dokument
-
835kb Ladda ner dokument
-
-
8
Anmälan av fattade delegationsbeslut
-
Bilagor
-
171kb Ladda ner dokument
-
170kb Ladda ner dokument
-
170kb Ladda ner dokument
-
824kb Ladda ner dokument
-