Hoppa över navigering
  • § 17

    Justering 2020

  • § 18

    Godkännande av föredragningslistan 2020

  • Uppföljningsrapport 1, 4 månader 2020, ska enligt riktlinjer för Region Hallands ppföljning, redovisas efter 4 månader. Rapporten ska lämnas in till regionstyrelsen senast 29 maj.

    Bilagor

  • Lokala nämnder har i uppdrag att arbeta med bland annat att ta fram och sprida kunskapsunderlag. Det senaste året har lokala nämnder identifierat tendenser till att tilliten i samhället minskar. Det finns flera underlag som indikerar detta, bland annat forskning från SOM-institutet vid Göteborgs universitet och undersökningarna Så mår vi i Halland och Så mår vi i Halland 16-18 år – baserade på Hälsa på lika villkor 2018. Vid sammanträdet beslutar nämnden om fokusområde och långsiktig plan för det gemensamma kunskapsuppdraget 2020-2022. En treårig process innebär att kunskapen fördjupas samtidigt som perspektiven blir mer inriktade för varje år.

  • På uppdrag av regionens förtroendevalda revisorer har PwC genomfört en grundläggande granskning av de lokala nämnderna i Region Halland. Den grundläggande granskningen syftar till att på översiktlig nivå följa, granska och pröva nämndernas ansvarstagande för verksamheten. Den grundläggande granskningen omfattar i huvudsak tolkning av och arbete med Regionfullmäktiges mål och budget, uppföljning och återrapportering av verksamheten i enlighet med fastställd styrmodell, åtgärder när uppföljning av verksamhet visar avvikelse och arbete med intern kontroll enligt gällande anvisningar för intern kontroll. En samlad bedömning utifrån granskningsresultatet är att Lokal nämnd Laholm i allt väsentligt har en tillfredställande ledning, styrning och intern kontroll inom de områden som omfattas av den grundläggande granskningen.

    Bilagor

  • Hallands kulturstrategi och kulturplan 2021–2024 är ett tvådelat dokument. I den första delen beskrivs övergripande strategier för att uppnå regionala och nationella mål. Här beskrivs de kulturpolitiska utgångspunkterna, hur de är länkade till den regionala utvecklingsstrategin Halland – bästa livsplatsen 2035, samt vilka utvecklingsområden Region Halland och kommunerna har prioriterat för samverkan. Vidare beskrivs Regionsamverkan Sydsverige som är ett strategiskt och operativt samarbete mellan de sex sydligaste regionerna i Sverige.

    I den andra delen, som utgör Hallands kulturplan 2021–2024, beskrivs vilka utvecklingsmöjligheter som identifierats och prioriterats för perioden. Kulturplanensutvecklingsområden och utvecklingsmöjligheter presenteras från A till Ö. Kulturplanen är tydligt beskrivande eftersom tydliga prioriteringar och målsättningar skapar handlings-och genomförandekraft.

    Bilagor

  • Information lämnas om:

    • Utvecklingsdag 23 oktober - Alma och Yvonne
    • Länspresidiet 8 maj digitalt - presidiet
    • Dialogmöte med RS utskott 12 maj - presidiet
Vi använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse.